Veilig rijden in het verkeer

Veilig autorijden doe je zodra je de regels goed kent en alert blijft. Een ongeluk zit in een klein hoek, lees daarom onderstaande tips voor veilig deelnemen aan het verkeer.

2 handen aan stuur

Rijden met twee handen aan het stuur is een stuk veiliger dan met één hand. Met twee handen reageer je sneller en effectiever op het verkeer. Uiteraard is het gebruik van een mobiele telefoon strengst verboden. Het leid je af, waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan. Veilig autorijden begint met het wegleggen van je mobiele apparatuur. Handsfree bellen is niet verboden en zou dus wel kunnen. Ook hierbij kun je het beste het gesprek kort houden, omdat je toch deels afgeleid bent. Tot slot is afstand houden erg belangrijk. Wanneer je te dicht op iemand rijd kan het soms voorkomen dat je niet voldoende kan remmen en er dus botsingen ontstaan. Dit heet ook wel bumperkleven, vermijd dit en houd voldoende afstand!

Alcohol en rijden

Rijden onder invloed van alcohol is niet toegestaan en strengst verboden. Slechts één biertje op zal nog goed gaan. Drink je meer en wordt je aangehouden riskeer je een boete of rijontzegging. Het inleveren van je rijbewijs is kostbaar want er hangt ook een boete en een verplichte CBR cursus aan vast.

Meer info over de CBR cursus.

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Voor bestuurders die korter dan 5 jaar hun rijbewijs hebben(beginnende bestuurders) geldt een limiet van 0,2 promille. Mannen bereiken dit percentage na het drinken van ongeveer een glas, vrouwen al bij minder dan een glas.

Alcohol en rijden

Deel dit artikel op: