Elektrische auto’s zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Wanneer je tijdens het rijden om je heen kijkt, zie je steeds meer nieuwe modellen van elektrische auto’s. Niet elke rijschool biedt de mogelijkheid om in een elektrische auto rijles te nemen. Dit terwijl het veel voordelen heeft. Rijles in een elektrische auto is een manier om op een duurzame, maar vooral milieuvriendelijke wijze jouw rijbewijs te halen. Wat zijn de voor- en nadelen van rijles in een elektrische auto? In dit artikel lees je hier meer over.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden biedt veel rijgemak. Elektrische auto’s zijn namelijk automaat auto’s, waardoor je dus niet hoeft te schakelen. Hierdoor kun je je volledig focussen op de weg en het verkeer. Een automaat als lesauto wordt steeds vaker gebruikt door rijscholen. Ook wij bij Autorijschool Rijtechnologie bieden de mogelijkheid om automaat rijles te nemen. Met ons gloednieuwe auto: Volkswagen Golf 7 e-Golf bieden wij nu ook rijles in een volledig elektrische auto. 

Volkswagen Golf 7 e-Golf

Toekomst

De kans is groot dat in de toekomst rijles in een elektrische auto de standaard zal worden. Het is beter voor het milieu om te rijden op stroom. Tevens stoten elektrische auto’s veel minder schadelijke stoffen uit. De verwachting is dan ook dat dit de komende jaren steeds meer zal toenemen onder rijscholen. 

Wat zijn de voordelen van rijles in een elektrische auto?

Het nemen van rijles in een elektrische auto biedt verschillende voordelen en leermogelijkheden, voor zowel de leerling als voor de rijinstructeur. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Milieuvriendelijkheid: Elektrische auto’s stoten geen schadelijke gassen uit zoals benzine- of dieselauto’s, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn. 
  • Het ervaren van elektrisch rijden tijdens rijlessen kan bijdragen aan het bewustzijn van duurzaamheid en milieuvriendelijke mobiliteit
  • Stille werking: Elektrische auto’s hebben over het algemeen een stillere werking dan traditionele voertuigen met een verbrandingsmotor. Dit kan het gemakkelijker maken om de geluiden van het verkeer te horen en beter te concentreren op het rijden tijdens de rijlessen. 
  • Soepele acceleratie: Elektrische auto’s hebben vaak direct beschikbare koppel, wat resulteert in een soepele en responsieve acceleratie. Dit kan bijdragen aan een betere rijervaring voor beginners en helpen bij het beheersen van de auto. 
  • Moderne technologie: Elektrische auto’s zijn voorzien van geavanceerde technologieën, zoals regeneratief remmen en geavanceerde rijhulpsystemen. Het leren rijden in een elektrische auto kan je vertrouwd maken met deze technologieën, wat je algemene kennis van moderne voertuigsystemen kan vergroten. 
Wat zijn de nadelen van rijles in een elektrische auto?

Rijles in een elektrische auto heeft ook enkele nadelen waar je rekening mee dient te houden bij je keuze voor rijles.

  • Beperkte ervaring met traditionele auto’s: Als een leerling alleen ervaring heeft opgedaan met het rijden in elektrische auto’s kan dit resulteren in beperkte kennis en vaardigheden met betrekking tot traditionele voertuigen met verbrandingsmotoren. Dit kan problemen veroorzaken in situaties waarin alleen een traditionele auto beschikbaar is of wanneer er verschillen zijn in bediening en prestaties.
  • Aantekening rijbewijs: Met code 78 op je rijbewijs mag je alleen automaat auto’s rijden. Je krijgt deze code op je rijbewijs, omdat je hebt gekozen voor rijles in een (elektrische) automaat auto.
Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *