Automaat

Automaat rijbewijs

Wanneer je begint met rijlessen, moet je al gelijk een keuze maken. Ga je voor rijlessen in een automaat of een handgeschakelde auto? De keuze is belangrijk voor het halen van jouw rijbewijs en je toekomstige auto. Wil jij je rijbewijs halen? Daarvoor moet je bij Autorijschool Rijtechnologie zijn. Ook als het gaat om een automaat rijbewijs. Hier lees je alle informatie die je nodig hebt. Wil je het liever zelf ervaren? Vraag dan nu een proefles aan of neem contact met ons op!

Autorijles in een Automaat

Auto rijden in een automaat is veel makkelijker dan auto rijden in een schakelbak. Dit komt omdat er veel minder handelingen nodig zijn tijdens het rijden. je hoeft je geen zorgen te maken over het schakelen, want dit gaat allemaal automatisch. Hierdoor heb je meer tijd om verkeerssituaties in te schatten.

Wil je rijlessen in een auto met een automaat? Dat kan bij Autorijschool Rijtechnologie. Wij geven nu ook automaat rijles. Niet iedere rijschool biedt deze mogelijkheid aan klanten. Wij als rijschool streven ernaar dat iedereen een kans krijgt om zijn/haar rijbewijs te halen. Mocht je problemen hebben met het schakelen tijdens het rijden, is dit de beste oplossing. Er wordt in principe op dezelfde manier lesgegeven, alleen hoeft je tijdens het rijden niet zelf te schakelen. Mocht je twijfelen tussen schakel/automaat rijles, neem dan contact met ons op en wij geven u dan advies. Mocht je er later pas achter komen dat schakelen jou niet ligt, is het altijd mogelijk om over te stappen naar een automatische rijles auto. Steeds meer auto’s zijn automaat, het rijden wordt immers steeds populairder.

Autorijles in een schakel auto

De meeste mensen kiezen toch voor autorijles in een schakelauto. Dit komt doordat ze geen aantekening willen op hun rijbewijs. Als je een automaat rijbewijs hebt gehaald krijg je een aantekening. Dit zorgt ervoor dat je alleen in automaat auto’s kunt gaan rijden. al hoewel er steeds meer automaat auto’s komen en deze ook veel worden gekocht, komt dit niet altijd goed uit. Denk hierbij aan spoedgevallen, waardoor je niet in een auto van iemand anders kunt rijden die schakel is. Om jezelf hier niet in te beperken, kiezen de meeste toch voor schakel rijbewijs.

Verschil schakel en automaat

Over het algemeen zijn de lessen hetzelfde. Je leert hoe je veilig aan het verkeer kunt deelnemen, je leert een auto te controleren en noem maar op. Het grote verschil is eigenlijk alleen het schakelen. Bij een automatische auto hoeft je niet te schakelen, bij een schakelauto moet dat wel. Doordat je dit niet hoeft te doen bij een automatische auto, kun je je volledig focussen op de weg en de verkeersregels. Waar je wel op moet letten is dat als je een automaat rijbewijs hebt gehaald, dat je alleen dit soort auto’s mag rijden. Haal je je rijbewijs in een schakelauto, dan mag je in zowel schakel als automatische auto’s rijden.

Voor- en nadelen van een automaat rijbewijs

Voordelen

Nadelen

Voor wie is het beter om in een automaat te leren rijden?

Mensen waarbij de motoriek het niet toestaat om ook het schakelen erbij te leren, kunnen toch autorijden in een auto zonder schakel. Een andere reden kan zijn dat je een automaat prettiger vindt rijden, omdat het meer ontspannen rijdt. Ook voor mensen met rijangst of faalangst is dit een goede oplossing. Je hebt meer tijd om de verkeerssituatie in je op te nemen en dat geeft rust en vertrouwen in het rijden. 

Van automaat rijbewijs naar schakel rijbewijs

Mocht je na het behalen van je automaatrijbewijs toch besluiten om een schakelrijbewijs te halen, dan is dat mogelijk. Je hoeft dan alleen het rijexamen opnieuw te doen. Opnieuw rijlessen nemen is niet verplicht. Dit geldt ook voor het theorie-examen, omdat je deze al behaald hebt. Als advies wordt er wel gegeven om de nodige kennis op te frissen, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van alles!

Rijbewijs B met code 78

Rijbewijs B met code 78 betekent: Alleen geldig voor voertuigen met automatische schakeling. Mocht je jouw automaat rijbewijs halen komt deze code op het rijbewijs te staan.

Kies jij een automaat of schakel auto?

Kies jij een automaat of schakel auto? Ben je nog op zoek naar een autorijschool in Hengelo en omstreken? Bij Autorijschool Rijtechnologie kun je altijd goedkoop je rijbewijs halen. Autorijschool rijtechnologie biedt jou de mogelijkheid om te kiezen tussen een schakel of automaat auto om rijles in te gaan nemen. Wil je meer informatie of wil jij starten met rijlessen? Neem dan gerust contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@rijtechnologie.nl

Automaat-rijbewijs

Deel dit artikel op: