De lente is vaak het beste moment om je auto eens goed te reinigen en alle viezigheid van de winter te verwijderen. Wat is beter; door de wasstraat of met de hand wassen?? Hieronder lees je meer over hoe je het beste je auto van binnen- en buiten kunt wassen!

De beste manier om je auto te wassen is met de hand. Doordat niet iedereen hier tijd voor heeft, is het makkelijker om met je auto door de wasstraat te gaan. Echter is er dan meer kans op eventuele krassen op de lak van jouw auto dan wanneer je hem met de hand wast.

Schone ramen

Schone ramen zijn cruciaal om veilig te rijden en je zicht op de weg en andere weggebruikers optimaal te houden. Zo voorkom je de kans op gevaarlijke situaties in het verkeer. Vooral wanneer de zon laag staat, kun je last hebben van de ramen. Het is daarom belangrijk om de ramen goed te wassen en vetvrij te maken. Pas wanneer de zon erop schijnt zie je pas hoe vies de ramen zijn.

De producten die je hierbij gaan helpen zijn microvezeldoekjes en glasreiniger. Spoel de ramen eerst goed af met water, zodat er geen restjes op blijven zitten. Vervolgens kun je de ramen in sprayen en met de microvezeldoekje van boven naar beneden poetsen en indien nodig herhalen. Zodra de ramen zijn opgedroogd, ziet alles er weer nieuw uit.

Carwash

Kies je ervoor om door de wasstraat te gaan, kies dan de juiste plek om dit te gaan doen. Nu zijn er genoeg plekken en zijn de onderlinge verschillen niet zo groot, dus keus genoeg. Aan de hand van hoe vies jouw auto is, kun je een keuze maken voor een reguliere was of een grondige was.

Zelf wassen, wat heb je nodig?

Als je ervoor kiest om je auto zelf te wassen heb je het volgende nodig: autoshampoo, tuinslang, speciale spons en microvezeldoekje om het te drogen. Daarnaast kun je voor de velgen een velgenreiniger gebruiken met een bijpassende borstel.

Velgen wassen

De velgen zijn vaak het meest vieze van de auto. Ook hier geldt dat het verstandig is om eerst goed af te spoelen met water en vervolgens de velgenreiniger te gebruiken voor de velgen. Spray de velgen allemaal in, laat het lekker rustig intrekken en was het vervolgens met een borstel. Als laatst spoel je alles goed af met water.

Interieur

Om je auto van binnen schoon te maken heb je het volgende nodig: een stofzuiger, emmer met lauw water, microvezeldoekjes, spons, cockpitreiniger, bekleding reiniger en een ruitenreiniger. Aan de hand hiervan kun je het interieur van je auto goed schoonmaken. Voordat je begint met stofzuigen is het handig om alle vuil en losse onderdelen uit de auto te verwijderen. Dit omdat je dan goed kunt stofzuigen en niets per ongeluk opzuigt. Let bij het stofzuigen wel op dat je niet te hard schoonmaakt, zodat er geen krassen ontstaan. Voor de vloermatten is het goed om het goed af te stoffen. Dit kun je doen door het tegen een muur te slaan. Was je jouw auto bij de wasstraat? Dan kun je daar ook vaak je auto stofzuigen. 

Dashboard

Om het dashboard schoon te maken zijn de microvezeldoekjes en lauw water geschikt om schoon te maken. Voor wat moeilijkere vlekken, kun je de cockpitspray gebruiken. Wees wel voorzichtig met de airbag in het stuur.

Meer tips over auto wassen