Theorie-examens worden weer hervat

Vanaf woensdag 28 april is het weer mogelijk om theorie-examen te doen voor de categorieën auto, motor, bromfiets en recreatievaart. Lange tijd was dit niet mogelijk. We moesten er lang op wachten, maar we kunnen weer. De herstart van theorie-examens is cruciaal voor rijscholen. Zolang leerlingen hun theorie-examen niet kunnen halen, worden rijlessen uitgesteld. Daar komt nu gelukkig verandering in en rijscholen zijn daar blij mee.

Voorrang

Als eerst komen de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen eerder niet doorging door de lockdown. Tot en met juli worden er hiervoor plekken vrij gehouden. De eerder geannuleerde examens kunnen worden ingehaald zonder bijkomende kosten. Het reserveren van een nieuwe theorie-examen kan nu voor de periode augustus/september. De verwachting is dat het binnenkort ook mogelijk is voor de maand oktober.

Corona

Door corona is er een achterstand van maar liefst 700.000 examens en toetsen opgebouwd. Deze achterstand moet zien ingehaald te worden. Het CBR zal hierbij extra inzet tonen. Wel geven ze aan dat het belangrijk is om goed voorbereid naar het theorie-examen te komen. Hoe minder herexamens, hoe eerder het mogelijk is voor andere kandidaten.

CBR

Het CBR heeft een plan gemaakt om de enorme wachtrijen in te dammen. Hierbij beginnen ze met het werven van nieuwe personeel, die beschikbaar zijn voor werken in het weekend. Eerder heeft het CBR al aangegeven dat het slagingspercentage van rijscholen omhoog moet. Hier zullen ze ook vanaf mei op gaan letten. Ook denken ze aan mogelijke maatregelen voor als het slagingspercentage niet omhoog gaat. Ze geven daarbij ook gelijk aan dat niemand daar op zit te wachten.

Coronaregels

De huidige maatregelen van het CBR blijven hetzelfde. Om theorie-examens goed door te laten gaan, is het belangrijk om verspreiding tegen te gaan. dit ter veiligheid van alle bezoekers. Houdt je je hier vooral aan, zodat alles goed kan verlopen.

theorie-examens

Deel dit artikel op: