Theorie-examen nu eerder mogelijk

Niet alle plekken voor inhaalexamens worden gebruikt. Mede daarom start het CBR vanaf 20 mei met het vrijgeven van examenplekken voor alle kandidaten. Dit om de huidige achterstand weer snel in te kunnen halen.

Theorie-examen

Nu het weer mogelijk is om theorie-examen te doen, zijn zo’n 92% van alle examens die tijdens de Lockdown niet plaats konden vinden opnieuw ingepland. 8% heeft nog geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Dit terwijl er veel mensen zijn die theorie-examen willen doen, maar nog moeten wachten op de mensen die voorrang hebben. Het CBR houdt tot 19 mei alle examenplekken nog vrij voor de mogelijke inhaalexamens. Vanaf 20 mei worden deze plekken vrij gegeven voor alle kandidaten die het theorie-examen willen doen. Dit betekent dus dat kandidaten die geen inhaalexamen doen, nu ook een nieuw examen kunnen plannen. Dit is eerder dan verwacht en zowel kandidaten als rijscholen zijn hier erg blij mee, omdat veel kandidaten wachten op een plek voor het theorie-examen.

Inhaalexamens

Kandidaten die hun inhaalexamen al hebben ingepland, kunnen nu ook eerder examen doen. Dit doen ze door via mijn CBR of via de rijschool het examen te vervroegen. Dit is mogelijk voor het theorie-examen van; auto, motor, bromfiets en recreatievaart. Je kunt dit tot vijf keer verplaatsen. Het is mogelijk om tot 15 mei tot één dag voor je examen je examen te verplaatsen. Na deze datum kan dit tot één week voor je examen.

Lees meer over theorie-examen verzetten. 

Goede voorbereiding

Het CBR raad alle kandidaten aan om pas examen te doen als je er echt klaar voor bent en een goede voorbereiding hebt gehad. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer kans van slagen natuurlijk. Door corona zijn er ruim 700.000 examens en toetsen in te halen. Het CBR hoopt dan ook dat kandidaten alleen goed voorbereid examen zullen doen. Hoe minder herexamens er komen, hoe eerder er weer snel examen gedaan kan worden door overige kandidaten.

Theorie-examen

Deel dit artikel op: