Strenge lockdown: rijscholen gaan dicht

Na de nieuwe strenge maatregelen en het besluit tot een strenge lockdown in ons land, gaan per dinsdag 15 december alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en cursussen die gepland stonden.

190.000 examens geannuleerd

Deze nieuwe situatie duurt in ieder geval t/m 19 januari. Het gaat voor de komende 5 weken om zo’n 190.000 examens, toetsen en rijtesten die niet door kunnen gaan. Alle examen kunnen worden ingehaald, zodra dit weer mogelijk is. Kandidaten die deze week iets ingepland hadden, krijgen hier bericht over van het CBR. Ook kunnen zij de dag nadat ze hun examen zouden afleggen, online een nieuwe afspraak maken voor na deze lockdown. Zij hebben dan natuurlijk voorrang op nieuwe kandidaten. Dit zodat kandidaten niet gaan “hamsteren” en nu al reserveringen gaan maken. De ingeplande afspraken voor na 19 januari blijven gewoon staan.

Rijscholen dicht door lockdown

Rijscholen zullen hun werk stil moeten leggen. Dat geldt dus ook voor Autorijschool Rijtechnologie. Het kabinet heeft besloten een strenge lockdown in te zetten om een eind te maken aan het aantal nieuwe stijgende besmettingen in Nederland. Contactberoepen moeten stoppen en daar horen rijinstructeurs ook bij. Dit is slecht nieuws voor ons, maar volkomen begrijpelijk. Wij kunnen niet wachten om weer les te mogen geven en vragen jullie om nog even geduld te hebben.

Brommer- en motorrijles

Nu bekend was dat contactberoepen stil werden gelegd, dus rijinstructeurs etc. Vroegen mensen zich of brommer- en motorinstructeurs door zouden gaan, aangezien dit geen echte contactberoep is. Zoals in de vorige lockdown werd vastgelegd. Normaal gesproken zou dit doorgaan, maar gezien de huidige lockdown, geldt er een beroepsverbod voor alle rijninstructeur, dus ook voor de motor en brommer, helaas.

Verlopen examens

Deze strenge lockdown heeft ook gevolgen voor certificaten, passen of examenuitslagen die komen te vervallen. Tijdens de eerdere maatregelen werd dit voorkomen door de mogelijkheid te bieden om dit te kunnen verlengen. Of dat nu ook het geval is, is nog onduidelijk. Maar wij als rijschool zijnde gaan ervan uit dat het aannemelijk is dat het weer zo zal gaan.

Meest gestelde vragen coronavirus

Lockdown

Deel dit artikel op: