Rijbewijs halen duurder door Corona?

Je rijbewijs halen wordt waarschijnlijk opnieuw duurder. Naar verwachting zullen zowel de lesprijzen als de kosten voor het afrijden duurder worden. Je kunt al vast raden waarom? Nou, dit allemaal als gevolg van de coronacrisis. Dit laat het CBR en de rijscholen aan BNR weten.

Gemaakte kosten

Doordat er de afgelopen twee maanden 300.000 theorie- en praktijkexamens zijn geannuleerd, vinden de meeste rijscholen dit wel reëel. Voor twee maanden lang stond alles stil en dat terwijl de kosten gewoon door liepen. Denk hierbij aan personeelskosten, auto onderhoud, huisvesting en ga zo maar door. Er komt veel bij kijken. Tegelijkertijd heeft het CBR ook extra kosten gemaakt en kan het examenbureau minder kandidaten laten afrijden door de anderhalve meter afstand en de extra hygiënemaatregelen. Er is dus meer vraag dan aanbod. Hierdoor kan het CBR een hogere prijs vragen. Of dat ook echt gaat gebeuren, zullen we nog even moeten afwachten.

Start rijlessen

Nu de rijscholen weer rijlessen mogen geven is er best wel wat in te halen, maar gezien de anderhalve meter afstand en de extra hygiënevoorschriften worden rijscholen hier toch beperkt. Veel jongeren willen graag voor de zomer hun rijbewijs halen. Dus rondom de zomermaanden is het normaal altijd wel wat drukker. Desondanks blijft het een klus om alle uitgestelde examens opnieuw in te plannen. De wachtrijen zullen zeker oplopen. Meer info hierover vindt u op CBR.

Rijlessen duurder?

Een aantal rijscholen heeft al de prijzen van rijlessen verhoogd. Er mogen nu ook maximaal twee personen in een lesauto zitten. Na elke les moet de auto ook tien minuten luchten en gedesinfecteerd worden. Hierdoor verlies je als rijschool zijnde best wat tijd, waardoor al snel een uur minder les kan worden gegeven. Desondanks kost dit voor een eenmanszaak evenveel als voor grotere rijscholen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op!

Deel dit artikel op: