De interieur van je auto reinigen

Zeker in deze tijd waar we nu in leven is het belangrijk om je auto regelmatig te reinigen en te ontsmetten. Denk hierbij aan het schoonmaken van het stuur, de handrem, de versnellingspook en noem maar op. In dit artikel lees je meer over hoe je dit het beste kunt doen.

Het interieur van je auto reinigen is niet moeilijk, maar het kan soms wel wat tijd kosten als je het goed wilt doen. Veel mensen maken vaak de auto van buiten schoon en laten dan de binnenkant voor wat het is, maar het is juist belangrijk om ook van binnen goed schoon te maken. Je hoeft dit natuurlijk niet elke week te doen, maar het is goed om dit bij te houden. Het dashboard zou onder de stof kunnen zitten, die je dan  kunt schoonmaken. Of het reinigen van de bekleding en overige plekken in je auto. Dit is op z’n tijd gewoon nodig en zorgt ervoor dat je in een schone auto rijd.

Eerst opruimen

Voordat je begint met schoonmaken is het verstandig om eerst alle troep uit je auto te verwijderen. Pak hiervoor een zak en stop alles wat weggegooid kan worden daarin. Zo voorkom je dat je losse spullen in de auto per ongeluk gaat opzuigen.

Dashboard

Het dashboard van de auto is vaak het plek met de meeste stof. Het interieur ziet er dan vies uit, maar door dit schoon te maken ziet het er weer als nieuw uit. Er zijn op de dag van vandaag genoeg producten die jou helpen met het schoonmaken van het interieur. Denk hierbij aan reinigingsmiddelen en doekjes die goed werken tegen vuil en stof.

Reinigingsdoekje

Autoruiten

De binnenkant van je autoruiten is net zo belangrijk als de buitenkant. Maak deze dan ook van beide kanten goed schoon. Door dit doen belemmer je niet je zicht op het verkeer en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Vooral wanneer de zon schijnt vallen de vieze plekken op de ruiten vaak op. Om de autoruiten goed schoon te maken kun je gebruik maken van een speciale ruitenreiniger. Spray de ruiten in en wrijf het goed door met een zachte doek, om krassen te voorkomen.

Bekleding reinigen

Bekleding schoonmaken blijkt toch wel lastig. Vooral wanneer er een vlek zit op het leer of stof van de bekleding van je auto. Voor stof of leer heb je beide verschillende producten die je hierbij helpen. Let daar dus ook goed op. Zo heeft type leer meer bescherming nodig. Beide hebben natuurlijk wel hetzelfde doel en dat is vlekken verwijderen en schoonmaken.

Stofzuigen van de binnenkant

Zodra je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, is het tijd om te gaan stofzuigen. Dit kun je met een gewone stofzuiger doen, of die bij een wasstraat. Let wel even op dat je met een borstel stofzuigt om krassen op de bekleding te voorkomen. Verwijder ook eerst de vloermatten uit de auto en maak daaronder goed schoon. Klap de matten even af en ga er met de stofzuiger goed overheen.

Reinigen

Lekkere geur in de auto

Het maakt niet uit hoe netjes je bent. Geuren hopen zich altijd op in de auto. Dit kunnen sigaretten geuren zijn, maar ook etensluchtjes of de lucht van je huisdieren. Een lekkere luchtje in de auto plaatsen heeft niet altijd evenveel effect. Je zou hiervoor een special geurverwijderaar kunnen gebruiken om de lucht te neutraliseren. Dit is vooral bedoeld voor hardnekkige luchtjes. Verder is het misschien ook verstandig om de reinigingsfilter en ventilatie- en aircosysteem in de gaten te houden en vervangen indien nodig is. Tot slot kun je dan als aanvulling een lekkere luchtje plaatsen in je auto.

Lees meer tips over interieur schoonmaken

Deel dit artikel op: