Zelf regelen

CBR

Mijn CBR

Op mijn CBR kun je eenvoudig en snel zaken regelen met het CBR. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig. Mocht je nog geen DigiD hebben, kun je deze gratis aanvragen via de website van DigiD. Een DigiD is een persoonlijk eigendom. Gebruik daarom nooit de DigiD van een ander, dus ook niet van familie of kennis. Want dit is niet toegestaan!

Eigen verklaring

Eigen verklaring bevat een aantal vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het examencentrum heeft jouw eigen verklaring nodig om je te beoordelen op je rijvaardigheid. Dit formulier dien je in te vullen voor de aanvraag van je rijbewijs. Via mijncbr kun je gemakkelijk een eigen verklaring invullen. Bovendien moet je je eigen verklaring kopen, deze kost €34,99,-. Aan de andere kant is het ook mogelijk om een eigen verklaring te halen bij je rijschool of gemeenten.

Hoe kun je je rijschool machtigen?​

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Hieruit volgt dat je natuurlijk toestemming moet hebben van je rijschool.

Rijschool machtigen

1.

Noteer ons rijschoolnummer: 0390F8.

2.

Kijk of je al een DigiD hebt. Zo niet moet je deze aanmaken. Dit is gratis en je ontvangt binnen enkele dagen een code om je DigiD te activeren. Onthoud deze inloggegevens goed!

3.

Ga via de website mijn.cbr.nl naar DigiD login.

4.

Via het kopje rijschool machtigen dien je het rijschoolnummer en je persoonlijke gegevens in te voeren.

5.

Je rijschool ontvangt een mail hierover met een bevestiging van de machtiging.

6.

Jij krijgt zelf ook een bevestiging hiervan. En klaar!

Vragen?

Neem gerust contact met ons op!

Verkeersborden oefenen

Eenvoudig online oefenen, volledig gratis.

CBR examen trainer

Premium examen trainer, verhoog je slagingspercentage.

Auto theorie

Auto theorie leren met de handleiding volgens de actuele CBR richtlijnen van 2020.