2toDrive

Vanaf 16,5 jaar mag je starten met het volgen van autorijlessen. Ook mag je met 16,5 jaar een tussentijdse toets afleggen. Voorheen was de minimum leeftijd 18 jaar. Bekijk de video of lees verder voor meer informatie.

Wat is 2toDrive?

Door 2toDrive is het mogelijk om al vanaf je 16,5 jaar te beginnen met het nemen van rijlessen. Dat betekent dat je op je 17e al je rijexamen kunt doen. Mocht je op je 17e je rijbewijs halen dan moet je tot je 18e onder begeleiding van een coach rijden. Deze coach mag je zelf kiezen. Deze moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk rijlessen kan nemen.

Hoe gaat het te werk?

  • Vanaf je 16e mag je je theorie-examen doen.
  • Ben jij 16,5 jaar? Dan mag je beginnen met rijles.
  • Vanaf 17 jaar mag je rijexamen.
  • Geslaagd? Vraag dan je begeleiderspas aan voor je rijbewijs.
  • Tot je 18e moet je samen met je coach rijden.
  • Rijbewijs en begeleiderspas altijd mee hebben.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig rijden, de begeleiderspas heb je dan niet meer nodig.

Begeleiderspas

Op de begeleiderspas kunnen maximaal vijf coaches worden vermeld. Deze begeleiderspas kun je vanaf 16,5 jaar aanvragen bij de RDW. Tot je 18e moet je de begeleiderspas samen met het rijbewijs bij je hebben als je in een auto rijdt. In de auto moet een coach naast je zitten die op de begeleiderspas staat. Als je 18 bent hoeft de coach niet meer mee te rijden, dan heb je de begeleiderspas niet meer nodig.

Hoe meld ik me aan?

Je coaches moeten zich eerst aanmelden. Hiervoor hebben ze hun eigen DigiD nodig. Na het inloggen moet de BSN nummer van de jongere ingevuld worden. Hiermee geeft hij aan dat hij coach wil worden van de jongere. In maximaal 5 werkdagen krijg je te horen of je aanvraag is goedgekeurd of niet. In totaal kun je 5 coaches aanmelden. De namen van de coaches komen op de begeleiderspas. De begeleiderspas kost €35,- dit bedrag kun je gelijk betalen via IDEAL. Hierna krijg je een bevestigingsmail. Binnen 10 werkdagen heb je je begeleiderspas thuis toegestuurd gekregen, mits het is goedgekeurd!  Lees meer over 2Todrive